Kérdések és válaszok

Hol vásárolhatom meg a Kádár Méhészet termékeit?

Elérhetőségeink, mint email, facebook és telefonszámok megtalálhatóak az ELÉRHETŐSÉGEK menüpontban.

Ezek bármelyikén felvehetik velünk a kapcsolatot és tájékoztatást kaphatnak a lehetőségekről. 

 

Mit jelent az, hogy a méz természetes?

Azt, hogy nem tartalmaz semmilyen hozzáadott anyagot, a mézben csak a méhek

által feldolgozott, a természetben képződött nektárból származó gyümölcs- ill. 

szőlő-cukrok, aminosavak, vitaminok és egyéb alkotóelemek vannak.

Mit jelent az, hogy a méz Magyar?

Magyar méhész által termelt, a Kárpát-medencében található növények nektárjából 

származó méz. A mézlaboratórium szakembere a mézben található virágporokból 

tudja azonosítani a méz földrajzi eredetét.

Van e a méznek szavatossági ideje?

Jogilag minden értékesítő kötelezve van minőségi lejárati idő feltüntetésére.

Viszont jó tudni, hogy a méhek által készített érett méz korlátlan ideig 

eltartható. Érdemes a mézet hűvös, sötét és száraz helyen tárolni.

Ajánlott 15 C fok körüli hőmérsékleten tartani.

Miért kristályosodik be a méz?

Egy téves magyar hiedelem szerint az emberek azt hiszik, a méz azért 

kristályosodik, mert kristálycukorral etette a méhész a méheket. Pedig 

nem így van! Sőt, az a méz amelyik sosem kristályosodik ki, nagy 

valószinűséggel hamis méz. Minél nagyobb méz szőlőcukor aránya, 

annál gyorsabban kristályosodik! Tehát ne féljünk a kristályos méztől!

 

Miért jelent önöknek garanciát a zárszalag?

Az OMME ( Országos Magyar Méhészeti Egyesület ) 2007-ben védjegyet 

vezetett be. A hologramos, termelő azonosítószámát tartalmazó zárszalag

célja tájékoztatni a tudatosan vásárló mézfogyasztót arról, hogy a 

közforgalomban lévő mézek közül melyek biztosan természetesek és 

magyar eredetűek. Ezért minden évben mézlaboratóriumi szakemberek

vizsgálják és ellenőrzik a zárszalagos termelői mézeket.