Kérdések és válaszok
Hol vásárolhatom meg a Kádár Méhészet termékeit?
Elérhetőségeink, mint email, facebook és telefonszámok megtalálhatóak az ELÉRHETŐSÉGEK menüpontban.
Ezek bármelyikén felvehetik velünk a kapcsolatot és tájékoztatást kaphatnak a lehetőségekről.
Mit jelent az, hogy a méz természetes?
Azt, hogy nem tartalmaz semmilyen hozzáadott anyagot, a mézben csak a méhek
által feldolgozott, a természetben képződött nektárból származó gyümölcs- ill.
szőlő-cukrok, aminosavak, vitaminok és egyéb alkotóelemek vannak.
Mit jelent az, hogy a méz Magyar?
Magyar méhész által termelt, a Kárpát-medencében található növények nektárjából
származó méz. A mézlaboratórium szakembere a mézben található virágporokból
tudja azonosítani a méz földrajzi eredetét.
Van e a méznek szavatossági ideje?
Jogilag minden értékesítő kötelezve van minőségi lejárati idő feltüntetésére.
Viszont jó tudni, hogy a méhek által készített érett méz korlátlan ideig
eltartható. Érdemes a mézet hűvös, sötét és száraz helyen tárolni.
Ajánlott 15 C fok körüli hőmérsékleten tartani.
Miért kristályosodik be a méz?
Egy téves magyar hiedelem szerint az emberek azt hiszik, a méz azért
kristályosodik, mert kristálycukorral etette a méhész a méheket. Pedig
nem így van! Sőt, az a méz amelyik sosem kristályosodik ki, nagy
valószinűséggel hamis méz. Minél nagyobb méz szőlőcukor aránya,
annál gyorsabban kristályosodik! Tehát ne féljünk a kristályos méztől!
Miért jelent önöknek garanciát a zárszalag?
Az OMME ( Országos Magyar Méhészeti Egyesület ) 2007-ben védjegyet
vezetett be. A hologramos, termelő azonosítószámát tartalmazó zárszalag
célja tájékoztatni a tudatosan vásárló mézfogyasztót arról, hogy a
közforgalomban lévő mézek közül melyek biztosan természetesek és
magyar eredetűek. Ezért minden évben mézlaboratóriumi szakemberek
vizsgálják és ellenőrzik a zárszalagos termelői mézeket.