Müzliszelet

Hozzávalók

  • 6-8 dkg barna cukor
    1 dl méz
    10 dkg teljes őrlésű búzaliszt, vagy Graham-liszt
    10 dkg szezámmag, napraforgómag, mogyoró, dió, olajos mag és dióféle vegyesen
    25 dkg zabpehely
    20 dkg vegyes aszalt gyümölcs, (mazsola, szilva, sárgabarack, vörös áfonya) 
    25 dkg Rama

Elkészítés

Egy 30x25 cm-es tepsit a Ramával kicsit kikenünk, majd sütőpapírt borítunk rá. A többi Ramát lábasban a tűzre tesszük, a mézet és a barna cukrot hozzáadjuk, kevergetve addig melegítjük, míg minden fel nem olvad benne. Az aszalt gyümölcsből a nagyobbakat mazsolányi darabokra vágjuk. A mogyorót és a diót durvára aprítjuk. Mindezeket a zabpehellyel és a liszttel összeforgatjuk, majd a cukros-Ramás sziruppal összedolgozzuk. A masszát egyenletesen az előkészített tepsibe nyomkodjuk, simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha szárazabbra, ropogósabbra akarjuk készíteni, süssük még 5-10 percig. Amikor kihűlt, fölszeleteljük.