Ropogós szeletek nektarinnal

Hozzávalók

  • A rátéthez

    4 dl tejszín
    6 db nektarin
    1 csomag Vanillincukor
    2-3 evőkanál méz

  • A sütőlap kikenéséhez

    Rama 

  • A tésztához

    1 teáskanál reszelt citromhéj
    15 dkg napraforgómag
    egy csipet só
    2 db tojás
    15 dkg méz
    35 dkg finomliszt
    25 dkg Rama 

Elkészítés

A lisztből 10 dkg mézzel, a tojásokkal, a sóval, 15 dkg Ramával és egy-két evőkanál hideg vízzel sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A napraforgómagot a maradék Ramával, a reszelt citromhéjjal és a maradék mézzel felfőzzük, majd kihűtjük. A sütőlapot Ramával megkenjük. A tésztát két fólia közé téve kinyújtjuk a sütőlapnak megfelelő nagyságúra, ráfektetjük és villával több helyen megszúrjuk. A mézes masszát rákenjük a tetejére, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 15-20 percig sütjük. A süteményt még melegen kb. 6x9 cm nagyságú rombuszokra szeleteljük és kihűtjük. A nektarint megmossuk és szeletekre vágjuk. A tejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral és felverjük. A felvert tejszínt egy nyomózsákba töltjük és tejszínrózsákat nyomunk a rombusz közepére. A nektarinszeleteket a tejszínhalmokba nyomjuk és mézzel meglocsoljuk.